Hella’s Year in Books!

Ik ben nog in vier boeken bezig, en er komt nog een bij voor de leesclub, maar toch denk ik wel dat ik nu een overzicht van 2016 kan maken. Goodreads deed het al een beetje voor me, maar daar staat niet bij wat ik nu echt de mooiste boeken vond.

Ik las 66 boeken, een stuk minder dan vorig jaar.
Ik las 7 boeken met 5 sterren (waarvan nummer 7 me toch als het allermooiste is bijgebleven):
1. Elizabeth Harrower – The Watch Tower
2. Louise Penny – A Great Reckoning
3. Amos Oz – Judas
4. Emma Cline – The Girls
5. Kees van Beijnum – De Offers
6. Steenhuis en De Boer – Denken over Dichten
7. Michel Faber – The Book of Strange New Things
 

Ik las 22 boeken met 4 sterren:
1. David Shafer – Whiskey Tango Foxtrot
2. Suzanna Kearsley – A Desperate Fortune
3. Dola de Jong – En de Akker is de Wereld
4. Roz Chast – Can't we Talk about Something more Pleasant?
5. Stefan Hertmans – Oorlog en Terpentijn
6. David Nicholls – Us
7. Tim Parks – Where I'm Reading From
8. Mary Costello – Academy Street
9. Adichie Chimamanda Ngozi – Americanah
10. Kate Hamer – The Girl in the Red Coat
11. Marieke Blokland – Art Journaling & Mixed Media
12. John Cheever – The Wapshot Chronicle
13. Chitra Banerjee Divakaruni – Before we Visit the Goddess
14. Elizabeth Wilde McCormick – Change for the Better
15. Jonathan Safran Foer – Here I Am
16. Jackson MacKenzie – Psychopath Free
17. S. K. Tremayne – The Fire Child
18. Truman Capote – In Cold Blood
19. Albert Camus – De Eerste Man
20. Arita Baaijens – Zoektocht naar het Paradijs
21. Orhan Pamuk – My Name is Red
22. Dolf Verroen – Oorlog en Vriendschap

De drie- en twee-sterretjes zijn niet echt het vermelden waard, en de twee gruwelijke één-sterretjes zijn beslist het vergeten waard (al krijgt de ene van het publiek gemiddeld 3,93 en de andere zelfs 4,38).

Nu ik zo terugdenk aan de boeken, merk ik wel dat de inhoud veel beter beklijft als ik er zelf een blog over schrijf. Zo'n snelle recensie op Goodreads is niet genoeg. Maar eens kijken of dat een goed voornemen kan worden!

Dit bericht is geplaatst in lezen, recensies met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Hella’s Year in Books!

 1. Bettina Grissen schreef:

  Mooie lijst, Hella! Wat zijn er toch mooie boeken op de wereld en wat ik vooral zo leuk vind is dat we er allemaal anders over denken! 🙂 Maar dat maakt het ook zo ontzettend interessant.

  Een fijn boekenjaar in 2017!

  Groetjes,

 2. "Nu ik zo terugdenk aan de boeken, merk ik wel dat de inhoud veel beter beklijft als ik er zelf een blog over schrijf. Zo'n snelle recensie op Goodreads is niet genoeg. Maar eens kijken of dat een goed voornemen kan worden!"
  Ja, doen! Je doet mij er ieder geval een heel groot plezier mee.

 3. Joke schreef:

  "Nu ik zo terugdenk aan de boeken, merk ik wel dat de inhoud veel beter beklijft als ik er zelf een blog over schrijf. Zo'n snelle recensie op Goodreads is niet genoeg. Maar eens kijken of dat een goed voornemen kan worden!"
  Ik heb de quote van Anna gequote....ik heb dezelfde ervaring. Nu ik veel minder blog over wat ik heb gelezen, is het ook veel minder blijven hangen. Van het eerste halfjaar weet ik me zelfs bijna niets meer te herinneren van wat ik heb gelezen. Of is dat normaal als je wat ouder wordt 😉
  Ik wens je een mooi 2017 met veel 5 en 4 sterren boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *