creatief!

Toen ik de eerste grote corolla vouwde, merkte ik al meteen dat het papier eigenlijk te dik was (170 g/m2). Dus pogingen gedaan met dunner papier. Patroonpapier (dat zo geweldig werkt voor gelliprints) werkte voor geen meter. Tyvek dan? Twee A4'tjes aan elkaar geplakt en het vouwen ging goed. De grote corolla is zo'n 25 cm in doorsnee, de kleine 18.

Het vouwen op zich is niet mijn lievelings. Maar het uitzoeken van de kleuren zoals altijd wel. Voor de voorkant koos ik voor rode tapijten. Sprookje! Om eerlijk de waarheid te vertellen: ik vergat wederom dat de achterkant ook moest. Dat vage preT-brain … Voor de achterkant koos ik goud en lichtbruin/beige, ook in stoffen en tapijten.

Ook nu weer het probleem van de bevestiging. (Ik wil ze niet permanent aan elkaar plakken, al was het maar omdat ze dan te veel ruimte innemen, als ik er nog meer maak.) Deze keer koos ik voor touwtjes van waxed linnen, in rood en lichtbruin. Die kon ik gewoon vast strikken. Ik ben het nog niet met mezelf eens of ik ze kort ga knippen.

En ik hoop dat het plakband waarmee de 2 vellen aan elkaar zitten, niet gaat scheuren. Voor de zekerheid heb ik A2-papier aangeschaft (120 g/m2), dan kan ik met 1 vel toe en het is precies de goede dikte.

Dit bericht is geplaatst in creatief, heldinne's reisboekjes met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op creatief!

 1. lethe schreef:

  Prachtig! Ik krijg zin om weer te gaan origami'en.

 2. Ferrara schreef:

  Voor mij is dit hogere wiskunde. Diepe bewondering voor.

 3. Ellyvandoorn schreef:

  oor mij ook. ik snap er iets meer van. wel heel mooi zeg

 4. Hella schreef:

  Hier staat een filmpje waarin het vouwen goed wordt uitgelegd:
  https://youtu.be/LOI7d5Yshvg?si=Vt8rRxEo1idqWQpu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *