creatief! of: het verhaal van de corolla

Het verhaal van de corolla begint op 31 augustus. Op de Fb pagina van Handmade Books and Artist Books zag ik de prachtige corolla van Denise Martin, gemaakt naar een (summier) voorbeeld in het boek van J. C. Trebbi – The Art of Origami Books.
Ik had het boek al een paar keer voorbij zien komen, en besloot het nu dan toch maar aan te schaffen. (ik schreef er al over)

Het vouwen naar voorbeeld was op zich geen probleem … maar verder kwam ik niet! Hoe frummelde je dat geval nu in elkaar? Ik kwam er niet uit en kloeg mijn nood in de groep. Denise stuurde mij direct een filmpje, dat zij op haar beurt weer had gekregen van Ditte Kummer, nog zo’n getalenteerde boekjesmaker.
Ik maakte de proefversie met twee vellen goedkoop papier uit zo’n Action-schetsboek, en besloot hem met origamipapiertjes van kleur te voorzien. Werd best mooi eigenlijk!

Nu dan voor het echie, met een lange strook papier – 80 x 20 cm - gesneden van het A1 papier dat ik heb (en dat eigenlijk een beetje te dik is voor origami). Wat zou ik gebruiken voor de kleur? Weer origamipapier? Of nee, wacht, ik heb immers 2 Escherboeken!
Ik heb twee dagen lang driehoekjes uitgeknipt, ik kon totaal niet kiezen welke kant ik uit wou met het kleurenschema.

Uiteindelijk werd het blauw met bruin. Het werd mooi! Ik was blij! Maar ahum … ik was even vergeten dat de achterkant óók moest. Weer dubben over het kleurenschema.
En we waren er nog niet: hij moest nog aan elkaar om een echte corolla te worden. Maar ik wilde hem niet vastplakken en moest dus een oplossing verzinnen voor de bevestiging. Ik heb flapjes van Tyvek gebruikt (want dat scheurt niet) en daar gaatjes in geponst waar weer een touwtje doorheen kon. En nu is hij dan echt klaar, ik vind hem zó mooi!

Dit bericht is geplaatst in creatief, heldinne's reisboekjes met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op creatief! of: het verhaal van de corolla

  1. ferrara schreef:

    Prachtig!! Ik zou deze zelf houden. Met recht iets om trots op te zijn.

  2. Hella schreef:

    dank je! en ja, ik zou ook niet weten wat ik ervoor zou moeten vragen, er zitten zoveel uren in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *