de Reis naar de Rots

Gister vertelde ik aan iemand dat ik een tabel had gemaakt met alle gebeurtenissen vanaf het moment dat Yima ontsnapt uit de Visietunnel in Barraspira, en samen met Burman begint aan de Reis naar de Rots. (Dit is deel 178 van het feuilleton.) Kon ik die dan ook even online zetten? Zeker kan dat!
Ik heb inmiddels alweer een kleine 6000 woorden geschreven, maar wil nog wat meer 'in voorraad' hebben voor ik ze weer publiceer. Dus nog even geduld!

 

dag plaats personages gebeurtenis
1 weg van Barraspira Yima, Burman, Kuuksi door het bos, op weg naar Harstamar. Ontmoeting met de Blauwe, het Redwerk. Moord op de Blauwe.
2 in het bos Yima, Burman, Kuuksi Gladefam, Geruman de hand met de Hemrond, Gerumans dood, visjes koken mbv vuurglas
3-7 onderweg Yima, Burman, Kuuksi Gladefam
8 Helvarderaflu Yima, Burman, Kuuksi Gladefam de helgaviaal, waterplaten, waterplatenbloed, het gat in Yima's hand trekt dicht. Ze bereiken de Heerweg.
9 kruising Heerweg en Rondweg Yima, Burman, Kuuksi Gladefam afscheid van Burman en Gladefam, Burman wil Otta zoeken en Gladefam haar kleine zusje. Yima houdt de Hemrond. Yima steelt blauwe tuniek.
10 herberg aan de Heerweg Yima, Kuuksi meid ziet aan wasgoed dat Yima niet zelf een Blauwe is

Yima en Kuuksi klimmen uit het raam, Yima mag in de nacht meerijden op een kar naar Harstamar

11 aankomst in Harstamar Yima, Kuuksi, Mia mbv de Hemrond de stad in, met Mia mee het hoofdkwartier in, met de Blauwe moeder mee naar Sfogman, Yima ontsnapt mbv Hemrond, komt in Tweede Meisjeskamp buiten de muren, zij hebben Bo gezien
12 weg van Harstamar, naar verzetterskamp Yima, Kuuksi, Bo, Wezarma Bo vertelt over Mia, over verzetterskampen, Yima krijgt draagzak en schild terug. "Zelf naar de Rots gaan." Bo vertrekt. Yima krijgt kaart, verzettersbrandmerk, schrijfgerei. Vrouw met groene ogen = Twaitesima
13 terug naar de Heerweg Yima, Kuuksi overnachten in de Hemra
14 langs de Heerweg Yima, Kuuksi, Roosma Yima wordt dienares van Roosma uit Takasan. Overnachten in herberg met wasplaats. Yima geeft zeep aan Wasmeisje (later: Wasijma)
15 langs de Heerweg Yima, Kuuksi, Roosma Yima krijg nieuwe kleren, toont Roosma de kaart. Weer overnachten in Hemra.
16 brug over de Helvarderaflu in Lopweteka Yima, Kuuksi, Roosma Kleren wassen in Helvarderaflu, Yima toont Roosma het schild. Onder de schaduw van de Rondweg door, zuilengalerijen langs de Heerweg. Overnachting in Herberg. Yima probeert te schrijven, Roosma helpt haar.
17 Helvarbarra, grens met Izwi Lamanzi Yima, Kuuksi, Roosma Grens is moddergeul. Man wordt door grootuil vermoord. Landschap wordt bergachtig en kouder. Yima legt Roosma uit wat verzetters zijn.
18 langs de Heerweg Yima, Kuuksi, Roosma op weg naar HarstaMarkaz
19 langs de Heerweg Yima, Kuuksi, Roosma op weg naar HarstaMarkaz
20 langs de Heerweg Yima, Kuuksi, Roosma op weg naar HarstaMarkaz
21 langs de Heerweg Yima, Kuuksi, Roosma op weg naar HarstaMarkaz, spanning neemt toe
22 langs de Heerweg Yima, Kuuksi, Roosma laatste Hemra voor de brug, "spring van de brug"
23 vlak voor de Brug van Schaamte Yima, Kuuksi, Roosma verzetterskamp in de mist. Stoet met 2 nieuwe Tweede Meisjes. 1 meisje springt, grootuil doodt haar vader. Over de brug. Overnachting in grot.
24 uit de grot Yima, Kuuksi, Roosma ontbijt: broodjes met straalzaad. Uil eet straalzaad.
25-32 door de kloof Yima, Kuuksi, Roosma

 

dag plaats personages gebeurtenis
33 door de kloof Yima, Kuuksi, Roosma man (verzetter) met kar vol appels. Uit de kloof. Yima geeft platenbloed aan Roosma. Overnachten in Hemra. Daar is Wasijma, uit Barrador.
34 langs de Heerweg Yima, Kuuksi, Roosma, Wasijma kruising met Rondweg vlak voor de Graysaflu
35 weg van de Heerweg Yima, Kuuksi, Roosma, Wasijma appels kopen, waar zijn de boomgaarden? Extra Graysaflu halen. Door de tunnel. Roosma valt in het water. Emra de gaardvrouwe van de verbergers. Yima en Wasijma terug naar de Heerweg, slapen buiten.
36 langs de Heerweg Yima, Kuuksi, Wasijma Yima vertelt haar verhaal aan Wasijma.
37-40 langs de Heerweg Yima, Kuuksi, Wasijma
41 grens naar Mancu Kondalu Yima, Kuuksi, Wasijma diepe scheur in het gesteente. Mancu Kondalu is het land van Yima's grootvader. Schild: het blauwe beeld. Buidel om haar middel, onder tuniek. Twee gouden kettingen, de munt met mijn beeltenis, de munten met de vreemde tekentjes, het flesje platenbloed, de straalzaadjes. Vertelt Wasijma niet over de Hemrond.
42-44 Heerweg in Mancu Kondalu Yima, Kuuksi, Wasijma
45 Heerweg in Mancu Kondalu Yima, Kuuksi, Wasijma zien in de verte de IJshellingen
46 Heerweg in Mancu Kondalu Yima, Kuuksi, Wasijma zien in de verte de Rots (maar is de Berg van Verering). Doel van deze reis: of het echt waar was, wat ze alle vrouwen in Inhemren wijsmaakten. Om het dan te vertellen … aan wie? Mijn moeder. Als ze nog leeft. Jonnama, mijn schoonzus. Als ze me wil zien. Mia! Als ik haar ooit terugzie. De vogelmeisjes op Schorre Clif. De zeehondenmeisjes op Wyda Moor. Tweede Meisjes die me hebben geholpen: Rietmeisje, Verfmeisje.

 

47 weg van de Heerweg in Mancu Kondalu Yima, Kuuksi, Wasijma Appelvrouw bij Hemra: Neem de Rondweg. Ga niet naar Signada. Ze verlaten de Heerweg mbv Graysaflu. Overnachten in het hoofd van de Goede Vader.
48 bij de Goede Vader Yima, Kuuksi, Wasijma Haarwasvrouw = Clarma.Vertrouw je Wasijma?
49 langs het water naar Spirabyad Yima, Kuuksi, Wasijma
50 langs het water naar Spirabyad Yima, Kuuksi, Wasijma
51 langs het water naar Spirabyad Yima, Kuuksi, Wasijma overnachten in Herberg, Wasijma rommelt in Yima's draagzak. Wil briefje aan grootuil meegeven maar Yima is haar voor met straalzaad.
52 Herberg vlak voor Spirabyad Yima, Kuuksi, Wasijma Yima ontsnapt uit hotelkamer mbv Hemrond. Naar Spirabyad. Ontmoet Clarma.
53 in Spirabyad Yima, Kuuksi, Clarma ontmoeting met Tiarva. Mee naar tante Wizma. Leeswater. Kuuksi? Kuu Ksi? Op de terugweg worden Yima en Clarma gevolgd. Kuuksi gewond. De hele nacht bij haar waken.
54 weg uit Spirabyad Yima, Kuuksi Wasijma heeft haar verraden. Yima met Kuuksi in draagzak. Vult nog een flesje met leeswater. Via de zuidpoort terug naar de Helvarderaflu. Verzetterskamp langs de weg. Clarma en Bo. Kuuksi blijft achter.
55 richting de IJshellingen Yima en Bo Wachters op de weg, Yima en Bo van het pad af. Overnachten in een grot.

 

 

dag plaats personages gebeurtenis
56 verder naar het westen Yima en Bo overnachten in de kou
57 richting de Heerweg Yima en Bo uil met briefje "voor Yima van Pauma" Uil zet Yima over de Heerweg, in herberg/gevangenis. Straalzaad voor uil, met Hemrond door de muur.
58 Bos van pijnbomen Yima

Kuuksivogel

Graysaflu verloren. Gewekt door Kuuksivogel met briefje van Bo. "Verzetterskamp bij Brandemeer en Rondweg. Wacht niet op mij. Bo." Litteken van Vulema's munt, het kruisje, schrijnt.
59-60 naar het Brandemeer Yima Kuuksivogel
61 naar het Brandemeer Yima Kuuksivogel luistert met zeeoor, ziet kamp. Naar kamp.
62 verzetterskamp Yima, Twaitesima Kuuksivogel Spiegelspin. Baden in het Brandemeer.

Wachten op ruiters met proviand en Graysaflu. Yima heeft nog 2 kettingen.

63-65 op weg naar Barra Yima, Koyova
66 onderweg weg naar Barra Yima, Koyova met leeswater ontdekt Yima dat Koyova haar in Barra wil uitleveren. 's Avonds ontsnapt ze aan Koyova. Slaapt onder boom.
67 bereikt Barra Yima overnacht in herberg
68 Barra / Thiarchia Yima, Wasijma, Thiarck ontsnapt door het raam. Barra is vol wachters. Boot van Thiarchia, botten. Yima verstopt zich in de boot. De Tombe op Thiarchia. Yima raapt munt op. Yima wordt naar Blynxtera geroeid, roeier = Puciva
69 Blynxtera strand Yima, Kuuksi! eieren eten. Munt blijkt van Vulema.
70 op weg naar Klusewar Yima, Kuuksi, Qanma Bij de Qluizinnen op Qlusewar. Yima van Yima. Hanger van spiegelglas. Kuu Ksi.
71 ontwaken op Qlusewar Yima, Kuuksi, Qanma spiegelhuidjes gedroogd en verwerkt. De Q is de letter van de vrouwen. QUEEXTA. Quxi! Quxi betekent: de vrouw op het kruispunt.
72 op weg naar Voocklama Yima, Kuuksi Kuu Rots Vadmijnkluwz, Ghef Bee Pyc Xie. Komst en waarschuwing Puciva. Ze lopen de hele nacht door.
73 Voocklama Yima, Kuuksi, Puciva, Folker "Een twee, in de zee, vol van monsters!" Middagslaap. Muziek, de banjarspeler. Registratie. Feestmaal. Dans en muziek. Het verdriet van Puciva.
74 ontwaken op Voocklama, per uil naar Morck Yima, Kuuksi, Puciva, Folker

Murk

Folker wil hen uitleveren. Met de Hemrond door de kamers, naar de noordpunt. De grootvorsen. De grootuilen van Morck. Straalzaad. Door uilen naar Morck gebracht. Murk heeft geen spiegelbeeld. Kwade uilen ook niet. Met kijker de omgeving te zien. Mannen van Thiarck op zee. Goede uil met briefje en bagage naar het strand. De uilentest bij het Murmermeer. Kuuksi redt Puciva. Puciva en Kuuksi vermoorden Murk c.s.

Met de boot naar Rowerda. Onderweg aanval door uilen.

Dit bericht is geplaatst in feuilleton met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *