348 – de aanval (2)

Toen daalde, temidden van het verwarrende geweld, een goede uil op het zitplankje boven mijn borst. Doordringend boorden zijn (haar?) ogen in de mijne. Hij moest niet mijn gedachten lezen, maar ik de hare. Het was als een klik in mijn hoofd, alsof je een kijker zo kon verstellen dat je niet naar buiten maar naar binnen keek. Ik zag de rode massa van wachters op het strand. En ze wachtten niet bij Voocklama, ze wachtten bij Morck. En ze hadden lange planken bij zich.

Alsof het woorden waren, zo hoorde ik wat de uil dacht. "Dood de wachters!"
Had Murk zo de kwade uilen aangestuurd?
Ik schreeuwde, en mijn stem was zo luid als mijn gedachten. Ik liet mijn blik in die wemeling van kop naar kop gaan, jij! Jij! Jij! Dood de wachters!
Dit alles ging veel en veel sneller dan ik het nu kan opschrijven. In een oogwenk steeg de hele meute op en als één moordzuchtig beest bewogen ze zich naar de kust.

Ik wilde onder de planken vandaan schuiven maar de man die op me lag maakte dat onmogelijk. Puciva en Thiarck leken niet zwaar gewond. Wel gehavend en bebloed maar ze konden nog staan en zitten. Ook de andere roeier leek min of meer ongedeerd. De goede uil zat nog op het plankje en tot mijn grote opluchting ging Kuuksi naast hem zitten, ze leek zelf ook wel een uiltje zo, er zaten ook allemaal veertjes in haar vacht. Voorzichtig haalde ik mijn armen onder het plankje door en aaide ze, de beesten die ons gered hadden. Want zo zelfzuchtig denk je dan ook. Er waren twee goede mannen omgekomen maar 'wij' waren gered.

De mannen tilden de dode van mijn benen en terwijl ze gezamenlijk de spreuk van Thiarchia herhaalden: "Wij danken u voor uw offer aan de Grote Hemren," wierpen ze hem in zee.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.

2 Reacties op 348 – de aanval (2)

 1. Ferrara schreef:

  Ik heb een technische vraag. Lees je terug voor die spreuk of weet je nog in welke aflevering je die gebruikte of heb je een gigantisch schema aan de muur? Dat laatste kan ik me, eerlijk gezegd, niet voostellen.

  • Hella schreef:

   Nee, dat moest ik wel even terugzoeken inderdaad (control-F is mijn vriend).
   Aan de muur heb ik alleen de grote kaart van Inhemren, en ik heb een heel globaal schema met behulp van Heldinne's Reis, maar daar ben ik al flink van afgeweken. Maar kaart en schild zijn het belangrijkst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *