een plakkerig verhaal

Ik moet het eerlijk toegeven: het was behoorlijk prematuur om al een webshoppagina aan te maken voor Heldinne's Vlangers*. Ik heb er inmiddels 10 in elkaar geknutseld, en tevreden ben ik nog steeds niet. De ene vorm is moeilijker dan de andere. Het plakken kost soms een paar uur, en sowieso zijn de laatste paar flapjes een drama want dan kun je ze met je vingers niet meer aandrukken.
Om dat euvel aan te pakken heb ik een pincet met gebogen punten aangeschaft, en die lost het een béétje op – behalve voor de állerlaatste flapjes.

Maar dat plakken was eigenlijk één groot probleem want de Pritt plakstift was gewoon niet sterk genoeg (en de lijmpen van de Hema ook niet).
Kon ik ze handiger in elkaar zetten? Ergens las ik de tip om dubbele plakflapjes te knippen, zodat je die aan elkaar kunt plakken, in plaats van op het vlak. Ik heb zelfs geprobeerd om ze aan de buitenkant te laten zitten, omdat dat ook zo leuk uitwerkte bij de kerstbal. Maar de Vlanger werd er plomp en asymmetrisch van, dus ik heb ze eraf geknipt en regenboog ducttape ingezet.

Googelen naar best glue for paper models en beste lijm voor bouwplaten leverde drie kandidaten op: Elmer's schoollijm, tacky glue van Aleene's en Topspeed Houtlijm van Bison.
Lang verhaal kort: Bison won. (Note to self: niet weer bij bol bestellen voor €8 maar even naar de gamma voor €2,79.)

Nu weer verder experimenteren. Notes to self:
- niet de hele vorm beplakken met 1 pagina uit een mooi boek (bijvoorbeeld tapijten of kosmossen) want op de vouw worden die lelijk
- uitzoeken welke vorm het mooist wordt en me tot een paar beperken
- bij gebruik van washi tape op de vouwen ook lijm gebruiken
- sommige vormen zijn wat te groot (vooral dat pyramidedoosje en de icosaëder) dus die wat verkleinen (leve photoshop)
- bij vormen met een platte bodem de flapjes aan de buitenkant vastplakken en dan pas het gekleurde papier erop
- mooie korte inspirerende teksten verzamelen

*ik heb hem voorlopig even weggehaald (dd 2501)

Dit bericht is geplaatst in creatief, heldinne's vlangers met de tags . Bookmark de permalink.

3 Reacties op een plakkerig verhaal

  1. Ferrara schreef:

    Ik gebruik voor mijn kerstkaarten ook houtlijm (wit) en dat bevalt prima. Ik kreeg zelfs klachten dat de enveloppen die ik had gemaakt niet te openen waren.

  2. Ferrara schreef:

    Klopt.
    Pattex wood blue is te vergelijken en werkt ook goed, bij Action te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *