de hemelwijze circustent en andere verhalen

Zolangzamerhand krijg ik de vlangers onder de knie. Het vergde wel wat doorzettingsvermogen, ik overwoog zelfs om ermee te stoppen maar dan had ik al die verzenddoosjes voor nix aangeschaft, en dat gekleurde karton … Bovendien hoorde ik de monsters uit mijn jeugd al morren: "Jij zet niet door! Jij maakt nooit iets af! Jij hebt geen discipline!"

Dat verzenden is nog wel een dingetje, qua eventuele verkoop. Want ze wegen natuurlijk nix, maar ze moeten wel gepamperd om een reis tussen zware pakketten te overleven. Brievenbuspakje geen optie!

Maar goed. Na uitgebreid experimenteren heb ik besloten me te beperken tot de modellen die ik echt mooi en helder vind, plus die ook een beetje te doen zijn qua plakkerij. Anders leert Frija wel érg veel lelijke woorden.

Het zijn
1 de diamond shaped box 2 (het schatkistje)
2 diamond shaped box 3 (de circustent)
3 vijfhoekige dipiramide (de edelsteen) (HV 13)
4 icosaëder (de twintig facetten) HV 12
5 octaëder (de dubbele piramide)
6 puntige hendecaëder (de hemelwijs)
7 zeshoekdoosje (de zeshoekige planeet)

Ik wilde ze eigenlijk noemen naar hun officiële wiskundige term, maar die had ik / bestond lang niet voor allemaal. De circustent benoemde zichzelf, en de andere namen heb ik verzonnen. (De hemelwijs door een opmerking van schoonzus die vond dat het net een bakhoor brandertje was.)

Dit bericht is geplaatst in heldinne's vlangers met de tags . Bookmark de permalink.

7 Reacties op de hemelwijze circustent en andere verhalen

 1. Elly van Doorn schreef:

  ze zijn ook wel heel mooi geworden. knap werk hoor.

 2. Joke schreef:

  ze zijn prachtig!
  maar wat is nou toch een bakhoor brandertje 🤔

  • Hella schreef:

   dankjewel Joke!
   Bakhoor is een soort (nep)wierook, houtsnippers doordrenkt met parfum. Ik heb nog een klein blikje uit Oman en oh! wat een Fernweh krijg ik van die geur.

 3. lethe schreef:

  Ze zijn erg mooi! Ze doen me een beetje aan kusudama's denken.

  Ik zie maar 6 verschillende, dus welke is nou de hemelwijs?

  (Frija kan toch niks met die lelijke woorden, dus het maakt niet uit.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *