adagiaas

Een paar adagiaas uit mijn vorige levens echoën nog altijd na. Jij maakt nooit iets af. Jij zet niet door. Jij bent niet ambitieus. Jij stopt als het moeilijk wordt. Je hebt geen discipline. Jou waait alles aan (want God verhoede dat iets toch mijn éigen verdienste was). Jij stelt altijd alles tot het laatste moment uit. Je bent lui. Je bent egoïstisch.
Ik moet denken aan die oefening uit The Vein of Gold (het vervolg op The Artist's Way):
- nummer van 1 tot 25 en schrijf alle kritiek op die je in je leven hebt gehad, van klein kind af aan, en ook op school, in je werk, in je huwelijk, van je schoonmoeder etc.
- ontkracht ze dan door ze toe te geven:
natuurlijk ben ik een uitsteller - ik heb geduld en vertrouwen
natuurlijk ben ik egoïstisch - ik geloof in mezelf
natuurlijk maak ik niet alles af - ik sta open voor alles wat me inspireert
natuurlijk ben ik niet gedisciplineerd - ik heb vrijheid lief en nodig
natuurlijk ben ik lui - ik groei door te denken
natuurlijk waait alles mij aan - het toeval vindt mij voorbereid

Nu weet ik dat ik ook wel degelijk een doorzetter ben die dingen afmaakt. Als ik het maar heel graag wil. Niet omdat anderen het mij bevelen. De ideeën waaien mij aan – maar het maken gebeurt met vallen en opstaan.

Ik wilde zo graag een Jacob's Ladder boekje maken. Ik had een instructie in het boekbindboek, die ik met moeite volgen kon. En elke keer ging er iets mis. Zelfs na 4 pogingen begreep ik niet wat ik aan het doen was. Alsof je een cursus Arabisch volgt met alleen fonetisch weergegeven woordjes.
Gelukkig reikte iemand in de boekbindgroep mij een filmpje aan, waarin het super duidelijk en simpel werd uitgelegd. En het lukte! Meteen lint besteld, en nu ben ik in de volgende ban!

Het werkt net als zo'n toverboekje dat je als kind had: de ene keer zit het bankbiljet achter één lintje, de andere keer achter twee. Zo kun je zo'n Jacob's Ladder ook helemaal laten omklappen (onderaan dit bericht staat een filmpje). Hij leent zich voor het invoegen van betekenisvolle tekstjes of afbeeldingen. Een ideaal cadeautje dus, waar je je zelfgekozen teksten of foto's aan kunt toevoegen (of je kunt het door mij laten doen). Een boekje zonder invoegsels kost €15,95. Met invoegsels kost het €17,95.
HRB 111/21

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *