Vlanger 1

Ik typ de titel van dit stukje en denk "Vlanger 1? Hij moet een titel, een naam!" Ik heb woorden uit een boek geknipt: in de wouden, de heilige berg, onder de grond, op de eilanden, omdat ik ze vond passen bij de Sumerische afgodsbeeldjes (en wat een raar woord is dát eigenlijk, afgod, wie ben ik om dat 'af' eraan toe te voegen?).
Ik noem Vlanger 1: Goderij.
Maar in werkelijkheid heet hij natuurlijk Afgeknotte Octaëder.

Ik had hem uitgeknipt, beplakt met gelli prints, collage en woorden, en van gaatjes voorzien voor het gouden ophangdraadje.

Toen hoefde hij alleen nog in elkaar geplakt. En oh, wat een crime was dat! De eerste paar flapjes gaan nog wel, dan is er ruimte genoeg om ze aan te drukken. Maar naarmate de ingang kleiner wordt, gaat dat steeds moeilijker. Kwam nog bij dat het me leuk leek als het touwtje er aan de onderkant weer uitkwam, zodat er een kwastje aan zou zitten. Ik ben echt een hele middag aan het plakken geweest en nog moest ik de volgende dag hier en daar nog een drupje lijm toevoegen.

Om te zorgen dat het draadje er niet uitgetrokken kan worden had ik in mijn kralendoos gesneupt. Aan de bovenkant heb ik zo'n plat ringetje gebruikt (lijkt op een sluitring), aan de onderkant een dikke goude kraal. En toen moest hij nog op de foto.
Het zal met de vlangers vast net zo gaan als met de boekjes: oefening baart kunst. Op naar de volgende!

Dit bericht is geplaatst in heldinne's vlangers met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Vlanger 1

  1. Joke schreef:

    Ik vind 'm toch al behoorlijk goed hoor! Ziet er aantrekkelijk uit!
    Niet te kritisch op jezelf hè 😎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *