Vlangers!

Een week of twee geleden raakte ik opeens in de ban van 3D-vormen. Kwam het doordat ik weer eens een kerstbal had gemaakt, met mijn nieuwe rondjespons van Sinterklaas? Nee, kan ik zien op de Facebookpagina: het eerste experiment kwam eerder.
Ik vond diverse templates (bouwplaten worden ze ergens genoemd) van verschillende vormen, waarvan ik als alfameisje helemaal de namen niet wist (trouwens, betakindeke kende ze ook niet). Ik probeerde ze na te tekenen maar dat werd natuurlijk hartstikke scheef. Gelukkig kan de nieuwe printer het ook op karton!

Ik plakte er eentje provisorisch in elkaar en vroeg op twitter en mastodon wat daar de offciële term voor was. Dat bleek de afgeknotte octaëder.
En zo geraakte ik op het hellend vlak van de verslaving aan Archimedische en Andere lichamen. Een ware schatkamer! En ik zag ze helemaal voor me: beplakt met gelliprints en collage, voorzien van Diepe Teksten, hangend aan een mooi gouden draadje, misschien wel met wat kralen …
Gouden draadjes waren nog wel een dingetje. Die had ik niet. Een normaal mens fietst dan even naar de hobbywinkel maar dat zit er voor mij niet in. Op bol vond ik zo'n strengetje borduurgaren echt veel te duur. Toen bracht iemand me op het idee van Marktplaats, en daar vond ik voor hetzelfde geld 8 strengetjes, ook nog een zilveren en een groene en een blauwe. Yes!

Het zou de volgende categorie worden in mijn webshop. Heldinne's Reisboekjes, Heldinne's Kaarten, Heldinne's Collages, Heldinne's Cadeaulabels … hoe moesten deze dan heten?
Weer een leuke vraag om in de groep te gooien, mensen vinden niets fijner dan meedenken.
#HeldinnesHangers vond ik zelf niet mooi. Te hangerig, te veel associaties met kleerhangers …
Heldinne's Polyëders? Even een test op Twitter, kende men dat woord? Nee. HeldinnesVeelvlakken dan gewoon? Mwah. Wel duidelijk maar ook iets te … vlak. HeldinnesFacetsels? Erg mooi gevonden, en toch zinde het mij niet helemaal. Het woord iets te hard, te ketsend, te flets … klankassociaties doen ook veel vind ik.
Collegaschrijfdocent Sieneke bedacht Vlangers. Iets met die vlakken, iets met die hangers, en er spreekt voor mijn gevoel ook iets uit van verlangen.

Verlangen jullie al naar een Vlanger?
Nog even geduld. Ik heb er verschillende in aanbouw, maar ik moet ze dus eerst beplakken en bedoen, bedenken waar het koordje moet, en ze dan in elkaar zetten. Dus dat duurt nog even. Wel heb ik, mij kennende, al doosjes besteld om ze in op te sturen. Binnenkort in dit theater!

Dit bericht is geplaatst in creatief, heldinne's vlangers met de tags , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Vlangers!

 1. Ben heel benieuwd! Wat geweldig dat je zo helemaal door iets nieuws bevangen kunt raken 😃

 2. Bettina Grissen schreef:

  Mooi hoe het ene tot het andere leidt, en dat je zo creatief kunt zijn op nieuwe gebieden!

  Groetjes,

 3. Hella schreef:

  Soms wordt het wel eens te druk in het hoofd van alle ideeën,
  maar ik ben er ook blij mee.

 4. Joke schreef:

  Wat een creatieve manier om collage toe te passen. en nog een beetje technisch ook 😉
  Ben heel benieuwd hoe ze er uiteindelijk uitzien!

 5. Anna schreef:

  Heldinne,dank voor het plaatsen!
  Je bent aan huis gebonden,dat weet ik.En hoe fijn is het dan,dat je zo’n mooie,leuke hobby hebt!
  Ik heb geen knutsel hobby,maar mijn hoofd is s’avonds ook vol.Dat heb je als je een HSP-er bent.Daar heb je vast wel eens over gehoord.
  Ik volg op instagram een mevrouw ,die daar regelmatig mooie stukjes over,die voor mij heel herkenbaar zijn….
  Lieve groet Anna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *