what we want appears in dreams

Allemaal leuk en aardig al die kaarten maar intussen liggen er ook nog diverse boekjes om voltooiing te smeken. Ik schreef al dat ik weer even was teruggekeerd naar het harmonicaboekje. Zo'n fijne vorm waar je echt alles in kwijt kan. Qua kleuren, qua sfeer. Echt heerlijk.

Tevens ben ik in de ban van het gelli printen op patroonpapier. Op vloeipapier wordt het ook mooi maar dat scheurt zo makkelijk, dat is eigenlijk té teer. Patroonpapier is sterk en toch dun en doorzichtig en het wordt prachtig als ik het opplak. Soms kies ik vrolijke kleuren, soms meer neutrale of zelfs sombere. Ik heb me onlangs weer op een stel sjablonen getrakteerd en dan zit ik een middagje heerlijk te experimenteren. (Het schoonmaken is daarna altijd wel een tegenvaller.)

Dit was dus zo'n sombere variant.
Ik wist nog niet wat voor plaatjes ik erbij moest kiezen. Ik begin dan maar te bladeren in uiteenlopende boeken, tot iets me aanspreekt. Kies mij!
En dan nog een tekst. Ik printte zinnen uit onderstaand gedicht uit in twee Afrikaans aandoende fonts – Zilap Africa en Zanzabar (ook zo leuk om mee te spelen). Maar het opplakken bedierf voor mijn gevoel de kleuren van de gelli prints. Dus ik heb de regels er met de hand op gezet. Ooit nog maar eens een kalligrafiecursus doen …

What We Want

What we want
is never simple.
We move among the things
we thought we wanted:
a face, a room, an open book
and these things bear our names–
now they want us.
But what we want appears
in dreams
, wearing disguises.
We fall past,
holding out our arms
and in the morning
our arms ache.
We don’t remember the dream,
but the dream remembers us.
It is there all day
as an animal is there
under the table,
as the stars are there
even in full sun.

by Linda Pastan

het boekje is te koop voor €12,95

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op what we want appears in dreams

  1. Elly van Doorn schreef:

    ik vind het weer prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *