brieven

Mooie ideeën op het laatste moment verpesten, ik kan dat. De ideeën rijpten langzaam. Nadat ik kleine teeveetjes uit het vouwboekje had gesneden, bedacht ik dat ik daar mooi de gelli prints op deli paper voor kon gebruiken. Licht doorschijnend, prachtig effect. Ik plakte ze vast met een piepklein streekje lijmroller, en dacht verder.

Hoe ik op het idee van brieven kwam, weet ik niet meer. Nadat ik een heleboel soorten brieven had bedacht, wilde ik die uitprinten op deli paper, zoals ik altijd doe. Maar helaas had de printer er genoeg van. Het deli paper brandde vast op de rol. Einde verhaal. Nu weer een inkjet aangeschaft, die in elk geval veel mooiere kleuren geeft. Gewoon briefjes uitprinten dan maar. En briefjes moeten in envelopjes! En ik had immers ook nog die mooie postzegelverzameling!

Bij de briefthema's zocht ik plaatjes, ik hing de envelopjes aan een touwtje in hun vakje, en met het oog op het gefrut om dan die briefjes er weer uit te kunnen halen, bedacht ik dat de gelli prints toch iets beter vastgeplakt moesten worden.

Foutje bedankt, het hele zaakje begon te kreukelen en te bobbelen. Nachtje in de pletter hielp niet. Strijken, bedacht het stukje in mijn brein dat dna van mijn bankbiljetten strijkende paps bevat. Groot foutje! Het hielp niet, en bovendien beschadigde ik de envelopjes. Gelukkig kon ik zo nieuwe uitprinten en over de beschadigde stukjes heen plakken.
Al met al is het een betekenisvol boekje geworden. Als het rechtop wijduit staat, liefst zo dat het licht er doorheen schijnt, zie je van de kreukels niks. Maar ze zitten er wel en daar baal ik van.

ongeschreven brieven
brieven die niet aankomen
brieven die onheil spellen

brieven van mijn ziel
brieven aan de nacht
brieven aan een onbekende

brieven om nooit te vergeten
brieven over het geluk
brieven over jezelf

brieven uit het verleden
brieven uit de toekomst
brieven van een dode

brieven om het uit te maken
brieven over liefde

brieven van mijn moeder
brieven van mijn vader

brieven uit de oorlog
brieven uit de gevangenis
brieven uit het gekkenhuis
brieven uit het bos
brieven van een eiland

ongeloofsbrieven
geloofsbrieven
dankbrieven

HRB76/20 te koop voor €17,95

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

3 Reacties op brieven

 1. Ferrara schreef:

  Weer behoorlijk streng voor jezelf. Herkenbaar. Hier op je site ziet het er prachtig uit.

  Ideetje; zelf gebruik ik bij alle plakwerk Pattex watervaste houtlijm. Je hebt er weinig van nodig. Ik breng het aan met een oude dunne haaknaald, maar een satéprikker kan ook.
  Ook bij het verwerken van de droogbloemen gebruikte ik die lijm, je ziet er namelijk weinig van terug. Aandrukken met een katoenen stofje. Oude slopen zijn daar heel geschikt voor.
  Voor vasthouden en op de goede plek leggen zijn, wat mij betreft, pincetten met een platte bek onmisbaar.

  • Hella schreef:

   Goede tips Ferrara, dankjewel! Ik ga op zoek naar Pattex. Katoenen lapjes heb ik, een grote oude dekbedhoes verknipt, inderdaad het ideale materiaal.

 2. Ferrara schreef:

  Bison kan ook. Als je een bouwmarkt in de buurt hebt vind je het zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *