stijfselverfpapier

Bijna een jaar geleden maakte ik een stapel paste papers (stijfselverfpapier). Dat is een wonderlijke manier om papier te kleuren, een goedkoop alternatief voor marmeren. Je kookt een papje van maïzena en water, laat dat afkoelen, verdeelt het over verschillende bekertjes en voegt er een poepje verf aan toe. Die verfpasta smeer je op het papier, en vervolgens maakt je er patronen in. Ik heb zelfs cakeglazuurschrapers aangeschaft om dat te doen.
Het ziet er heel kliederig uit, en het droogt prachtig glad op. Het papier voelt dan heel stug en stevig. Het was heerlijk werk, en toch deed ik er vervolgens vrijwel niets mee.
Zou ik er geen boekje van kunnen maken?
Het viel me niet mee, het vouwen was zwaar werk, en ik moest ze ook extra verstevigen. Maar met het eindresultaat was ik tevreden. Waarom er millennia oude poppetjes in moesten? Geen idee, zij wilden het.

why I am magic

there are days
i have been the thirst

and days
when I have been the water

but the days
i love myself most
are the days I am both

Nikita Gill

HRB74/20 te koop voor €17,95

Dit bericht is geplaatst in gedichten, heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op stijfselverfpapier

  1. Ferrara schreef:

    Uitgeklapt, mooi decoratief geheel.
    Maizenapapje en een poepje verf, ambachtelijke manier van werken. Echt super.

  2. Joke schreef:

    Oh ik heb je op een idee gebracht....😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *