this being human is a guesthouse

pocket accordion from The Art of the Fold

This being human is a guest house.
Every morning a new arrival.
A joy, a depression, a meanness,
some momentary awareness comes
as an unexpected visitor.
Welcome and entertain them all!
Even if they’re a crowd of sorrows,
who violently sweep your house
empty of its furniture,
still, treat each guest honorably.
He may be clearing you out
for some new delight.
The dark thought, the shame, the malice,
meet them at the door laughing,
and invite them in.
Be grateful for whoever comes,
because each has been sent
as a guide from beyond.

Jalaluddin Rumi
transl. Coleman Barks


Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op this being human is a guesthouse

 1. Erik Scheffers schreef:

  Hoi Hella, is deze Jalauddin Rumi dezelfde persoon als Mevlana Rumi, de Soefi-dichter wiens graftombe ik ooit bezocht heb in Konya, Turkije? Groetjes, Erik

 2. Erik Scheffers schreef:

  Hoi Hella, ik wist natuurlijk dat Mevlana (of Jalauddin) Rumi schreef, maar ik had tot nu toe nooit een gedicht van hem gelezen. Zijn graftombe heeft een minaret die van onder tot boven bekleed is met felle groene tegeltjes. Als ik ooit nog foto's op mijn blog ga plaatsen (daar ben ik nog steeds niet over uit), dan heb ik ook een mooie van die minaret. Turkije is sowieso een prachtig vakantieland, ik zou er graag nog eens naartoe gaan, maar met al mijn beperkingen zal dat er wel niet meer in zitten. Groetjes, Erik

  • Hella schreef:

   Herkenbaar, Turkije staat ook heel erg op mijn lijstje maar ik weet ook niet of dat nog gaat lukken ... Dus als jij foto's plaatst, ben ik daar blij mee!
   Rumi is prachtig, ik gebruik vaak citaten van hem in mijn boekjes.

 3. Joke schreef:

  Wat is het prachtig geworden! Goed idee, figuren in de pockets! Wat ik me afvraag: zoek je eerst een gedicht en werk je dan het boekje (verder) uit, of is het een uitgewerkt boekje waar je dan een gedicht bij zoekt?

  • Hella schreef:

   Dankjewel! Het gaat elke keer anders met de volgorde. Ik maakte eerst het boekje, met gelli prints die ik had gemaakt omdat iemand 3 boekjes wilde bestellen, maar dat intussen nog niet heeft uitgewerkt. Nadenkend over de vulling van de vakjes kwam ik op dat idee van die poppetjes. Toen kwam er een opdracht voor een verjaardagsboekje, van iemand die vroeg om citaten van Rumi. Terwijl ik die opzocht, kwam ik Guesthouse ook weer tegen, en dat paste opeens schitterend bij dit boekje! Dus zo is het gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.