de cahiersteek

Het volgende experiment was de pamphlet stitch. Nu natuurlijk gelijk op zoek: hoe heet dat in het Nederlands? Vind ik een mooi document vol boekbindersterminologie en het heet dus de cahiersteek. Een schriftje, dus, met maar één katern. Ik maak mijn boekjes altijd met 9 gelli prints, dat deed ik hier ook, maar dat leverde nu opeens 16 spreads op. Ook even opzoeken: dat heet een 'opening' in het Nederlands - de twee bladzijden die men tegelijk ziet als men een boek openslaat.
De gaatjes maakte ik (tip van internet) door het hele gevouwen katern in een opengeslagen dik boek te leggen, en de priem er met de hamer doorheen te slaan. Echt boekbindersgaren had ik niet, dus ik heb borduurgaren door gesmolten waxinelichtjeswas gehaald.
Ik had nu ook naast elke gelliprintbladzij een blanco bladzij. Daarop heb ik een profielsilhouet in bijpassende kleuren geplakt, met 3 what-if-vragen. Zo is het een soort #schrijfveer-boekje geworden.

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes, schrijfveren met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *