ziekzeurtje (3)

Ik heb er dagen bij, dan kan ik alles. Uren ronddwalen met kindeke door meubelzaken, op zoek naar een nieuwe bank. Tot in de kleine uurtjes blijven hangen op een super gezellig verjaarsfeest, en de volgende dag niet eens helemaal dood zijn. Ik durf niet te denken: ik word beter! Maar ik denk wel: het is allemaal zo erg niet, ik stel me zeker aan.
Tot er een dag komt als vandaag, waarop ik me zónder aanwijsbare oorzaak voel alsof ik door een vrachtwagen overreden ben. Een vrachtwagen met dufspuitmiddel. Ik kan me nauwelijks bewegen en kan nauwelijks helder denken. Ik kruip maar weer terug in bed en droom de wildste dingen. Onder andere dat ik weer aan het werk moet in de biep van Rijswijk maar sinds die zo verbouwd is weet ik er de weg niet meer.
Morgen heb ik een feestje dat begint om 2 uur. Ik heb maar alvast doorgegeven dat ik instroom tegen vijven. Dan kan ik morgen eventueel ook nog de dag in bed doorbrengen. Tegelijk ben ik bang (dat is mijn eigen schaamtegevoel, nog altijd) dat 'ze' wel zullen denken: vorige week kon je het toch ook?
Maar dat maakt het juist zo moeilijk. Dat is nog steeds waarom ik niet ver van huis durf. Van de ene dag op de andere ben ik weer echt ziek en voel ik me tachtig, negentig, honderd. Nou, tot zover even dit ziekzeurtje. Nu maar weer terug in bed. En als het kan een droom over een ver, mooi land.

afbeelding

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags . Bookmark de permalink.

5 Reacties op ziekzeurtje (3)

 1. Liesbeth schreef:

  Ongrijpbaar en heel vervelend maar het heeft niets te maken met aanstellen - jij voelt wat je voelt!
  Gelukkig zijn er ook die andere dagen. Die van die meubelzaken en zo. Heerlijk dat die er nog steeds zijn! En al die musea die je ziet - fantastisch dat je dat wél kunt op de goede dagen.

 2. Marjanne56 schreef:

  Ik wens je mooie dromen als je lijf niet meer aankan dan liggen en slapen... Wees je getroost dat er zoveel meer mensen op het feestje zullen zijn die mogelijk ook niks zeggen over vermoeidheid en het met elkaar gezellig willen maken.

 3. Veertje Vederlicht ook wel VeraKanera genaamd schreef:

  Doe wat jouw hart je ingeeft. Niet denken wat 'ze' van je denken. Dat zijn zij. En die hebben vast veel belangrijkere denksels. En anders zijn het suffe mensen, die vol zitten met vooroordelen.
  Neem beslissingen waarvan jij weet, voelt dat het goede beslissingen zijn. Als een beslissing verkeerd uitpakt, jammer dan, dan heb je er weer een ervaring bij.

 4. Hella schreef:

  dank lieffies

 5. Joke schreef:

  Die mensen onder 'ze' die om je geven begrijpen het, en de rest is niet belangrijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *