stinkistinki

Het grootste voordeel dat tegelijk een nadeel is van ebooks ten opzichte van echte boeken, is dat ze nergens naar ruiken. Het is helemaal niet erg als een boek naar boek ruikt. Naar nieuw boek, of naar oud boek, het heeft allebei z'n charmes. Ik herinner me ook nog goed de zachtzoete geur van dat geurkaartje in mijn sprookjesboek.
Maar soms ruiken oude boeken vies. Naar schimmel vooral, zo'n scherpzure lucht die op je keel slaat. In tweedehandsboekwinkels snuffel ik altijd even aan een boek. Maar bij die goedkoopjes die ik via amazon bestel, is dat natuurlijk niet mogelijk. Ik heb The Moon and the Virgin al een paar weken in huis, maar sloeg het vandaag voor het eerst open. En jakkiba, een schimmelboek. Ik heb het op balkon besproeid met Oust, en het staat nu in de zon uit te dampen. Luchtverfrisser is altijd frisser dan schimmel, maar als iemand een betere tip heeft, hoor ik het graag!

Dit bericht is geplaatst in lezen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *