droomduiding

Ik droom op gezette tijden (wie zet die tijden?) van een oude, krappe bibliotheek, vrij donker is het er ook, en ik moet me tussen de kasten door wurmen om een boek te vinden. Hij ziet er niet elke keer precies hetzelfde uit, maar toch wel bijna.
Voor mijn gevoel was het geen bibiotheek die ik kende, tot ik gisteravond foto's opzocht van de biep in Delft. Want voor ik in Rijswijk ging werken, was ik daar gewoon lid. Hij was gevestigd in een grachtenpand, en bestond uit een voor- en achterkamer (best mogelijk dat er een jeugdafdeling boven was, maar dat heb ik niet bewust opgeslagen).
Als je gewoon googelt op Bibliotheek Delft krijg je moderne pracht die na mijn tijd werd gebouwd. Pas toen ik het adres had gevonden, Oude Delft 161, vond ik foto's van het interieur. En daar had je mijn droombibliotheek. Het was er niet leuk, de medewerkers waren weinig behulpzaam en de collectie was klein en oud. Nu ik dit zo opschrijf, denk ik dat een droomduiding niet ver weg is.

Dit bericht is geplaatst in lees- en biepherinneringen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *