in de krant

Gister stond er op Facebook een artikel over een jongetje dat de voorleeswedstrijd in Groningen had gewonnen en nu naar de finale in Amstelveen mocht.
Ik dacht aan mijn eigen succes op dat vlak, en zocht het dagboek op waarin ik het stukje uit de krant had geplakt, op 10 oktober 1969. Op dat moment dacht ik nog dat het in de Leeuwarder Courant had gestaan, en waarom kon ik het dan niet vinden in het online archief?
Toen bedacht ik dat we eerst de Friese Koerier lazen, en die kon ik weer vinden op de website van de KB. Ik tikte mijn naam in, en daar kwamen nog twee andere stukjes tevoorschijn: verhaaltjes die ik had opgestuurd naar wat destijds De Kleine Koerier heette, een wekelijkse pagina met kinderverhalen en –tekeningen.
Ik kan me de verhaaltjes zelf met geen mogelijkheid herinneren. Wat zijn ze blij en braaf, het is alsof je een pocket van Freddy Hagers leest. Wat ik ook deed in die tijd. Maar ook de Zevensprong, ik las het uit in een dag.

aanvulling: jemigdepemig! Freddy Hagers was een man!

Dit bericht is geplaatst in lees- en biepherinneringen, schrijven. Bookmark de permalink.

9 Reacties op in de krant

 1. Lianne Hartman schreef:

  Wat een leuke verhaaltjes. Van Sneeuwpret kun je zo een prentenboek maken. Het talent zat er al in.

 2. Adriaan Hendriks schreef:

  Naar Utrecht! Dat bestond toen namelijk nog.

 3. lethe schreef:

  jemigdepemig! Freddy Hagers was een man!

  Ja, grappig hè, ik ben daar verleden jaar achtergekomen en viel zowat van mijn stoel. Terwijl er wel meer mannen meisjesboeken schreven en ik dat helemaal niet raar vond (Pieter Nierop bijvoorbeeld).

  • Hella schreef:

   Heb hem even opgezicht, geloof niet dat ik hem ken.

   • lethe schreef:

    Ik had de hele Miesje Sandelhout-serie. Een brief voor Miesje Sandelhout was mijn favoriet. (In de URL staat "jongens", maar dat komt waarschijnlijk omdat Pieter Nierop ook jongensboeken schreef.)

    (Toen ik een vorige keer een link postte, kreeg ik de melding dat mijn comment "under moderation" was, vandaar dat ik nu hyperlink.)

 4. Joke schreef:

  Haha wat grappig van die Freddy Hagers.
  De schoonmaakdiscipline zat er ook al vroeg in 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *