aan het werk!

Van mijn tweede stage, bij de biep in Rijswijk, herinner ik me niet veel, maar kennelijk beviel het van beide kanten goed, want op 1 september 1980 begon ik daar met mijn eerste echte baan.
Voor het personeel was er een fietsenkelder, een lange afrit en een groot hek, ik weet nog wel dat het voelde alsof ik mezelf nu gevangen zette. Echt werk. Ik woonde nog in het studentenhuis in Delft, als zij thuiskwamen stond ik vaak net op.
In die kelder was ook een magazijn, voor oude nummers van tijdschriften en minder courante boeken. Op 1 oktober zat ik alleen aan het inlichtenbureau, het was hartstikke druk, iemand vroeg een jaargang van een blad, ik racete naar de kelder, pakte de stapel van een lage plank, vergat even dat ik daar niet rechtop kon staan en knalde met mijn hoofd knetterhard tegen het betonnen plafond.
Nu, 37 jaar later, beginnen de nekspieren nog altijd te trillen als ik eraan denk, net als in lage parkeergarages.
Hersenschudding, gescheurde wervelband, voor eeuwig een halskraag dragen … gelukkig bestaan er chiropractors en bleek dat niet nodig. Maar een zwakke plek bleef het.
Geen goed begin van mijn loopbaan, maar uiteindelijk heb ik er met ontzettend veel plezier gewerkt, tot we in november 1990 naar Oman gingen.
Ik kon met heel veel moeite een foto vinden van het oude gebouw (tegenwoordig zit er een sportschool in). En ik vond een leuke foto van de bibliotheekdag in 1985, toen wij allen in het roze met blauw gehuld waren. Ik had net nieuwe roze schoenen gekocht.

Dit bericht is geplaatst in lees- en biepherinneringen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.