Amerikaboekjes

Last but not least: Amerika. Houston, Texas, United States.
Het architectuurboek over Houston kan ik niet wegdoen. Al is er in 12 jaar natuurlijk gigantisch veel bijgebouwd wat hier niet instaat. Maar ik heb altijd genoten van de gebouwen daar: de imposante wolkenkrabbers downtown, de luxe paleizen langs Memorial, de schilderachtige villa's in The Heights, en de snoezige porch-huisjes. Een stad met oneindig veel gezichten, van superrijk tot beschamend armoedig.
Van Texas zelf hebben we lang niet genoeg gezien, achteraf. Maar van de sfeer ben ik uiteindelijk toch wel gaan houden, het is een beetje alsof je in een film rondloopt en alle inwoners figuranten zijn die zich speciaal Texaans hebben aangekleed. Hoogstwaarschijnlijk ga ik deze reisgids niet meer als zodanig gebruiken, maar weg kan hij nog niet.
En Amerika? Hoe zie ik het voor me om daar nog eens terug te keren? Ik zou nog wel een keer naar Utah willen, of naar de sequoia's. En het meest van alles naar Santa Fe. Maar daar zijn we dus al geweest, en er is vast veel meer moois (Oregon, bijvoorbeeld, denkend aan Wie is de Mol).
Ik blader door Road Trip USA en denk: zelfs al ga ik daar zelf niet rijden, wie weet komt er nog eens een personage dat dat wel doet. En zo'n boek is toch veel overzichtelijker dan Google.
Ze mogen gewoon allemaal blijven.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *