wandelingen door Rome

Wandelingen door Rome – de titel alleen al! Het is een afgeschreven boek van de Centrale Plattelandsbibliotheek voor de Provincie Groningen, het is uit 1957 en "is de vrucht van bijna een jaar verblijf in Rome" door Godfried Bomans. Het ziet er nog piekfijn uit, kennelijk waren de Groningse Plattelanders niet bijster geïnteresseerd in zulke paapse schrijfsels. Ik moet het verworven hebben toen ik werkte voor wat inmiddels de PBC was gaan heten, de Provinciale BibliotheekCentrale. Ik was gestopt met Engels en ging in het najaar van 1977 een baantje zoeken. Ik heb het volgehouden tot ik in april 1978 naar Delft verhuisde, en het heeft er wel toe geleid dat ik bibliotheekacademie ben gaan doen en biepjuf ben geworden.
Rome in de jaren vijftig, Bomans beklaagt zich over de Lambretta's en Vespa's die hem van de sokken rijden. Ik hoop dat ik er ooit weer rondwandelen mag, want oh!

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *