wil ik een bibliotheek?

Zolangzamerhand krijg ik zelf een beetje genoeg van deze stukjes (gelukkig ben ik er ook bijna doorheen). Hier alweer zo'n boek dat sinds de jaren '80 trouw met mij meegereisd is. Natuurlijk is het van Berenson en alleen daarom al de moeite waard om te houden. Als ik tenminste als doel had om een kunsthistorische bibliotheek te bezitten. Zo'n Renaissance-ideaal, in mijn kasteel omringd door wetenschap. Of zo'n Hogere Klasse-ideaal, een bibliotheek bezitten met een haardvuur en gemakkelijke fauteuils, en je daar terugtrekken van het gepeupel. Hoewel ik me vaak afvraag wat dergelijke bibliotheekbezitters werkelijk lazen van al die complete series. I'd like five yards of books. What color, please?
Anyway.
Deze Berenson mag weg. Denk dat ik hem eerst nog even op Marktplaats zet.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.