Snoopy!

snoopy-2016-11-24-10-33Voor mijn gevoel ben ik altijd een groot fan van Snoopy en de zijnen geweest, maar dat kan natuurlijk niet, alle boekjes zijn in het Engels. Geen idee wanneer ik de eerste Peanuts kreeg of kocht. In Canada? Er is er maar eentje bij waar in staat "voor Hella" met een datum in 1980. Het grote jubileumboek kreeg ik op mijn 21e verjaardag van Iris, een vriendinnetje van de bibliotheekacademie, ik was er – en ik schrijf dat op en denk: klopt dat wel? Van Iris kreeg ik toch dat boek over Fitzgerald en Hemingway? Het is een ongelooflijke warboel in mijn hoofd. Wat niet wegneemt dat Snoopy een constante factor is gebleven. Ik kies op Facebook ook altijd voor de Snoopystickers.

snoopy-stickers

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Snoopy!

  1. lethe schreef:

    Mijn eerste kennismaking met Peanuts was via de strip in de krant ("Klein grut", in Het Parool, geloof ik). Misschien waren er meer kranten die die strip afdrukten en ken je het op die manier?

  2. Ferrara schreef:

    Sinds mijn eerste auto (1972) rijdt Snoopy als mascotte met me mee.
    Ik maakte al in de jaren 60 van de vorige eeuw kennis met de Peanuts. Nog 3 boekjes in Nederlandse vertaling in mijn bezit. Figuurtjes waar je nooit genoeg van krijgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *