sarabande

jennifer-2016-11-23-10-18Ik kende Het Meisje Jennifer van de biep, onder de titel Sarabande. Het had alles waar ik van hield (ik kocht het op 14 juli 1970, in die zomer voor ik naar de middelbare school ging), een soort duistere balletmeisjesromantiek, een verhevenheid, een ophemeling van Kunst met een hele grote K. Zoals altijd staat er in de Witte Ravenpocket niet van wanneer dit boek dateert, ik zoek het op, het is van 1950, en de schrijfster blijkt een geëxalteerd typje.
Maar het boek is echt mooi, het heeft qua thematiek wel wat van Marian en Marion, ook hier komt een artistiek meisje uit Amerika het gezapig burgerleventje van een 'normaal' gezin op de kop zetten, en van beide kanten worden er lessen geleerd.
En ik geloof warempel dat beide boeken ook mijn nieuwsgierigheid naar Amerika mee hebben aangewakkerd (net als de Kleine-Huis-serie, maar dan wolkenkrabberiger).

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *