roswitha

roswitha-2016-11-16-11-30Ach, ik schreef al eerder over Roswitha. Hoe zij mijn middeleeuwenliefde aanwakkerde. Al besef ik wel dat het een soort negentiende-eeuwse middeleeuwen zijn, Neuschwansteinmiddeleeuwen, alles hoofs en prachtig.
Het is een afgeschreven exemplaar, door de Openbare Leeszaal Heerenveen ooit aangeschaft in 1962, zonder romantische stofomslag en van illustraties geen spoor, zouden die eruit gescheurd zijn? Maar eens overwegen om een nieuwe te kopen, er staan er nog genoeg op Boekwinkeltjes.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie op roswitha

 1. lethe schreef:

  Roswitha! Mist jouw boek niet alleen het stofomslag, maar de hele voorkant?
  Ik heb het in deze uitvoering, nog van mijn moeder geweest.
  Als jonge tiener heb ik het wel eens gelezen, maar het enige wat me is bijgebleven zijn de bloedende flanken van het paard dat ze de sporen had gegeven (dat gebeurde geloof ik ook al op de eerste bladzijde).
  Af en toe denk ik dat ik het eens zou moeten herlezen.

  Marie Kondo heeft momenteel vast geen goede aan jou, met al deze planken vol jeugdsentiment (behalve dit boek dan misschien).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *