nog meer liefdesboeken

hans-de-groot-cante-2016-11-15-11-02Mijn laatste meisjesboekenfavoriet is Hans de Groot-Canté. Haar Zuster Britta-boeken heb ik links laten liggen, maar de andere titels spraken me altijd erg aan. Haar hoofdpersonen zijn vrijgevochten jonge vrouwen, haar boeken spelen niet in rustige villawijken zoals die van Leni Saris, maar op heel diverse plekken in Nederland, van de Drentse hei tot de Maasvlakte. Mijn favoriet is natuurlijk Swaentje (dat was ook de eerste), en ook Jenny is prachtig. Verder weet ik alleen nog van Dusty en Fokje waar ze spelen, de rest is wat vager. Maar ik doe ze niet weg, vanwege het levensgevoel dat zoveel gezonder is dan bij Saris. Jammer dat er behalve een korte levensbeschrijving niets over haar te vinden is online, ik zou wel een lijst met al haar boeken willen zien! Eens even op twitter proberen.

(toevoeging 16/11) Domme biepjuf! Kan natuurlijk gewoon bij de KB kijken!

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op nog meer liefdesboeken

  1. Bettina Grissen schreef:

    Ik heb een paar van deze boeken wel gelezen, ook van Leni Saris, maar ik geloof dat bij mij de lol er snel af was, ze verveelden mij heel snel. Marleen deed een belletje rinkelen, die cover herinner ik me. Geen idee meer waar het verhaal over ging. Gek zoiets,

    Groetjes,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *