liefdesboeken

leni-saris-2016-11-14-10-40Eens op mijn Weg was het eerste liefdesboek dat ik zelf kocht, bij Binnert Overdiep op de Dracht in Heerenveen. De boekwinkel is er nog, en Leni Saris is ook een blijvertje. Al dacht ik wel, bij het ter hand nemen van al die witte raafjes, er zijn er maar een paar die ik nog af en toe herlees. Deze, en ook de trilogie waarvan ik deel 2 (En Zo Begon Het) 't mooist vind.
Ik heb alles van haar gelezen, toen ik op de biep werkte las ik elke nieuwe titel, maar zo langzamerhand konden ze me steeds minder bekoren. Leni ging met haar tijd mee, voegde onhandig allerlei thrillerachtige elementen toe … nee.
Leni Saris gaat over Echte Liefde en bijzondere mensen die organist zijn, of fotograaf, of ballerina, en die leven in een wereld waarin de minirok nog maar net is uitgevonden, en zeker niet door het hoofdpersoontje wordt gedragen. Zij kleedt zich altijd smaakvol, en heeft met haar prachtige lange wimpers geen spoortje make-up nodig.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie op liefdesboeken

  1. lethe schreef:

    Kindertehuis De Toekomst is geloof ik de enige Leni Saris die ik ooit las. Was ik al helemaal vergeten.
    Er was ook een wat modernere schrijfster in de Witte Ravenreeks met een boek over de bewoners van een flat. Daar kwam een vrouw in voor die "mannen ontving". De boodschap was "leven en laten leven". Geen idee meer van de naam van de schrijfster.
    Leuk, die herinneringen die op deze manier getriggerd worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *