Wiplala

wiplala-2016-10-15-12-37In Wiplala staat helemaal niets, behalve het jaar van uitgave (1963). In Wiplala Weer staat een prijs (4,90) en een datumaanduiding van de boekwinkel (3/65).
Zou ik ze tegelijk gekregen hebben? Of de ene op Sinterklaas en de andere op mijn verjaardag? Ik weet ook niet of ik ze bij eerste lezing zo mooi vond als ze verdienden. Ik weet wel dat je Annie MG altijd kunt blijven lezen, hoe oud je ook wordt.
Van de Wiplala-film heb ik ook erg genoten, al werd het scenario met een soort van Heldenreisthematiek overgoten die er te dik bovenop lag. Personage heeft levenshandicapje dat door het avontuur wordt overwonnen en aan het eind zien we dat het gelukt is. Ik kon me dat uit het boek totaal niet herinneren. Als Annie ergens wars van was, dan wel van moraliteit in boeken.
Ik heb ergens een citaat van haar dat luidt: "Elke goede schrijver heeft naar mijn mening zijn eigen waarheid. Heeft hij die niet, dan wordt het een soort vervalste realiteit, die kinderen trouwens onmiddellijk herkennen."

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Wiplala

  1. lethe schreef:

    Deze uitgave van Wiplala weer heb ik ook nog gehad. Maar hij was zo kapotgelezen (rug eraf, en zo) dat ik toen ik een latere uitgave kreeg, ik deze heb weggedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.