‘Twas brillig

aliceHij is prachtig, deze uitgave van Alice in Wonderland met ingekleurde illustraties. Hebben we hem voor kindeke gekocht? Hadden opa en oma hem voor kindeke gekocht? Ik weet het werkelijk niet meer.
Ik heb Alice wel gelezen in mij jeugd, maar herinner me niet dat het veel indruk maakte. Of is het raar om dat te zeggen? Veel later leerde ik wel Lewis Carroll waarderen, en vooral Jabberwocky. Hebben we dat met Engels op school gehad? Of in het eerste jaar Engels in Groningen? Of kwam ik het pas tegen toen ik de film Jabberwocky had gezien?
Mensenkinderen wat een vraagtekens. Het boek zelf, hoe mooi ook, roept bij mij geen enkele emotie op. Ik zal het maar eens uitventen onder de achternichtjes.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

8 Reacties op ‘Twas brillig

 1. Ferrara schreef:

  Wat heerlijk om op latere leeftijd te lezen, dat nog iemand niets had met Alice in Wonderland. De enige die ik leuk vond was die dikke kat.

 2. Ik heb geen idee wanneer ik dit precies gelezen heb, waarschijnlijk erg lang geleden. Ik kan me het verhaal redelijk herinneren, de plaatjes nog beter, maar het gekke is: wat ik me het beste herinner, is dat ik er niks aan vond.
  Dat ik daar nu eindelijk openlijk voor uit kan komen! Misschien kunnen we een praatgroepje oprichten 🙂

 3. lethe schreef:

  Tsk tsk tsk.

  Mijn vroegste herinnering aan Alice is dat ik het boek bij de bieb leende, en het een gele kaft had. Het was blijkbaar net aan de collectie toegevoegd, want het exemplaar was nog gloednieuw, helemaal niet bezoedeld door andere lezers. Ik vond het prachtig.
  Ik ben later ook verschillende edities gaan verzamelen, maar ja, dan kun je wel aan de gang blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.