een vrolijk boekje

violetta-2016-10-22-11-38Zo, maar nu weer een vrolijker boekje. Ook Vakantie met Violetta kreeg ik in 1971 op Sinterklaas, van opa en oma. Ik herinner me dat ik het al had gelezen van de biep, maar het zo leuk vond dat ik het zelf wilde hebben. Een doodgewoon meisje (het boek is uit het Duits vertaald, maar destijds dacht ik denk ik dat ze Nederlands was) gaat met haar familie op vakantie naar Italië (Elba, lees ik nu), in een huisje zonder enig comfort. Geen gas, licht, water, strozakken, heel primitief allemaal.
Hanneke wordt vriendin met Violetta en ze beleven vanalles dat ik nu vergeten ben, maar ik herinner me de sfeer zo goed, wel een beetje vergelijkbaar met Zeekraai eigenlijk, eenheid en kameraadschap en een onbedorven omgeving. Al heb ik dit nooit meer herlezen, en Zeekraai tientallen keren.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op een vrolijk boekje

  1. Nellian schreef:

    Lijkt me een heerlijk boekje.. Zo heb ik zelf kampmeisje no ??? Steeds herlezen . Een moeder en dochter adopteren een kampmeisje. Ze wonen in Rome. Dan vindt het meisje uiteindelijk haar sterk verouderde en zieke vader terug. Ik zou het dolgraag nog eens herlezen, maar heb het helaas niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *