details

rossy-2016-10-23-11-05Ik had nog meer boeken uit deze serie (ik geloof Lawines Razen en Ze Verdrinken ons Dorp) maar alleen Rossy dat Krantenkind maakte echt indruk. Gekregen van pappa en mamma op mijn tiende verjaardag, heb ik er in keurig schoonschrift voorin gezet. (Het staat in z'n geheel op de dbnl.)
Toch is me er niet veel meer van bijgebleven, behalve dat Rossy een jongen ontmoet zonder armen en benen, die haar vertelt dat zijn moeder hem draagt in een mand. (Ik kan die pdf mooi even doorzoeken of het klopt, en het blijkt dat ze correspondeerde met die jongen.) Raar hoe het geheugen werkt, dat alleen zo'n detail van het hele verhaal is overgebleven.
Als ik verder blader lijkt het me ook wel een boek om te lezen in het kader van het culturele-toe-eigeningdebat.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *