lees het nog eens

lees 2016-06-09 10.22Lees Het Nog Eens (ik schreef erover in de nieuwsbrief van oktober 2009) is een prachtig boek voor schrijfdocenten die zich met hun cursisten aan gedichten willen wagen. Het behandelt kort wat theorie over poëzie in het algemeen, maar het bestaat toch vooral uit drie cursussen, waarin aan de hand van verschillende thema's verschillende manieren van gedichten schrijven worden aangereikt.
En dit is een walgelijk prozaïsche manier om dit poëtische boek te omschrijven. Ik heb er zoveel aan gehad, het gaf me ook nieuwe ideeën voor lessen en voor het schrijfcafé, het gaf mij het zelfvertrouwen – waar het me bij prozateksten niet aan ontbrak – en vooral ook de zin om met gedichten aan de gang te gaan.
Omdat poëzie nodig is, en wel hierom.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, gedichten, schrijven met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *