een prachtig boek

abundance 2016-06-08 09.39Aan Simple Abundance heb ik in de jaren negentig veel vreugde beleefd, ik had het toen uit de biep en kan het dus onmogelijk een jaar lang in huis gehad hebben om elke dag het stukje-van-de-dag te lezen. Het is een Engels inspiratieboek dat soms iets te kanten-kleedjes-en-gezellige-taartjes-achtig is, maar dat ook veel diepgang en mooie citaten bevat, over het terugvinden van je authentieke zelf.
Dat ik het in december 2005 alsnog gekocht heb (wat ik niet meer wist), verraadt vooral het verlangen naar het terugvinden in het leven van die basis in mezelf. Zware tijden waren aanstaande, dat moet ik al voorvoeld hebben, en ik merk ook hoe het zien van die datum me terugvoert naar die tijd, me verdriet doet.
Maar dat is toch geen reden om een prachtig boek weg te doen?

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.