Leve Judy Reeves!

reeves 2016-05-16 10.54A Writer's Book of Days is het boek van de schrijfveren. De eerste jaargang schrijfveren heb ik uit dit boek vertaald, en ook de handleiding komt hier uit. Wat ik nu pas zie, is dat de handleiding 12 regels bevat, die in het boek over de maanden van het jaar verdeeld zijn, met inspirerende stukjes over allerlei aspecten van het schrijven. Het boek is uit 1999 maar ik kocht het bij de Half Price Books, dus na 2001. Voor mijn schrijfjufschap een belangrijke titel!
Writing Alone, Writing Together is uit 2002, maar het ruikt dermate oud (en het heeft een rode streep op de snede aan de onderkant) dat ik vermoed dat ik het pas in Nederland tweedehands heb aangeschaft, toen ik echt van schrijfles geven mijn werk ging maken. Al is dit boek gericht op schrijvers die gezamenlijk een schrijfgroep willen oprichten, met één leider, of met bij elke sessie een ander als leider. Het staat vol organisatorische ideeën en tips om elkaar te inspireren.
Ik weet het niet zeker maar ik geloof dat ik The Artist's Creed (het credo van de kunstenaar) ook in dit boek heb gevonden.

schip met kunstenaarscredo

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijfveren, schrijven met de tags , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Leve Judy Reeves!

  1. Liesbeth schreef:

    Ik vind het een prachtig credo!
    Neem mezelf lang niet altijd genoeg serieus en dit helpt om dat wat meer te gaan doen.
    Ben nu op Tjörn (Zweden) en heb voor het allereerst aquarelverf mee...
    Dat is trouwens wel geheim 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *