als blogger zijnde

grammatica 2016-04-02 10.41Het één na laatste boek. Ook weer een erfstuk. Ik heb het (what else is new) nog niet vaak open geslagen. Prangende grammaticakwesties leg ik voor aan @onzetaal of twitter in het algemeen. Maar toch is het wel nuttig om in huis te hebben, als schrijfcoach zijnde. En dat is fout, dat weet ik, al kan ik nooit onthouden waarom en hoe die fout dan heet.
Maar nu die andere vraag. Nog 1 boek en ik ben klaar met de boekenkast.
Ik beleef zelf enorm veel plezier aan het dagelijks ritueel, van boek fotograferen, het wegen op de hand en in woorden, er even bij stilstaan. Het heeft me ook veel ruimte geschonken, wat goed voelt. Ik kan het iedereen aanraden, de boekenkast te lijf met Marie Kondo. Want wat kunnen ze zwaar op de ziel liggen, die ongezonde bladzijden.
Zal ik verder gaan met de andere kasten? Op de werkkamer staan de schrijf- en creaboeken, in de gang staan de meisjesboeken, de Frieslandboeken, de Havankjes. Op de creakamer nog wat oude kinderboeken. Zal ik maar gewoon doorgaan? Vinden jullie het nog leuk?

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

10 Reacties op als blogger zijnde

 1. Lianne Hartman schreef:

  Meer, meer, meer!
  Ik vind het leuk om te lezen, de kleine verhaaltjes bij een boek, de herinneringen, of het gebrek daaraan.

 2. Ferrara schreef:

  Stoppen? Ik vermoed dat het je niet zal bevallen. Mij ook niet. Doorgaan, vooral doorgaan.

 3. Hella schreef:

  doet me goed dames!

 4. lethe schreef:

  Argh, Ferrara had mijn reactie al gejat 🙂

  Desondanks (channelling Barrie Stevens): Doorgaan, vooral doorgaan!

 5. lethe schreef:

  Grammar time!

  als schrijfcoach zijnde. En dat is fout, dat weet ik, al kan ik nooit onthouden waarom

  Volgens mij is het ofwel "als schrijfcoach" ofwel "schrijfcoach zijnde".

  *even opgezocht* Ja, Onze Taal zegt hetzelfde en noemt het een contaminatie (die naam was ik vergeten).

  Maar na "Maar toch is het wel nuttig om in huis te hebben," kun je het sowieso niet gebruiken, omdat het boek het onderwerp is i.p.v. jij. /pedant

 6. Doorgaan! Ik kijk elke dag uit naar je blogpost. Als het te lang duurt voordat-ie verschijnt, maak ik me zorgen: Hella zal toch niet afgehaakt zijn met haar boekenplankstukjes?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *