Frans

frans 2016-03-23 11.04Ik was op school echt goed in Frans, ben zelfs met een 9 op mijn eindlijst geslaagd. In de eerste jaren na school gingen we nog regelmatig naar Frankrijk en hield ik het nog wat op peil, maar langzamerhand is het behoorlijk weggezakt. Kindeke kreeg op school in Amerika al vroeg Frans (het was een van oorsprong Franse school) dus toen kwam ik weer een beetje in actie. En helemaal toen ze in Nederland aan de bak moest, in 2005. Uit die tijd zijn deze woordenboekjes. Veelgebruikt zien ze er niet uit maar ik vind het toch wel belangrijk om woordenboeken in alle courante talen te hebben.
Pas toen we in 2007 naar Marokko gingen, en kindeke zo ziek werd dat ze moest worden opgenomen, bleek al dat verroeste Frans nog allemaal in mijn hoofd te zitten. Ik kon de dokter in Ouarzazate prima verstaan, en ook zinvolle vragen stellen. Een nachtje privékliniek en aan het infuus met dat arme uitgedroogde ding.
Het enige woord dat ik nooit geleerd had in het Frans was kakkerlak.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Frans

  1. Adriaan Hendriks schreef:

    Oh, wat een mooi woord, ik heb het even opgezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *