vreemde talen

point itDit is een überhandig woordenboekje zonder woorden. Het heet Point It! en je hoeft alleen maar de plaatjes aan te wijzen die je nodig hebt. Ideaal voor verre landen waarvan je de taal totaal niet kunt begrijpen.
Ik heb het altijd vreselijk moeilijk gevonden om een taal te leren waar je niets bekends in terugvindt. Tot zelfs Russisch aan toe heeft nog wel hier en daar een woord dat je kunt herleiden, maar Arabisch was een brug te ver. Ik heb maar een heel paar woordjes geleerd, en ik herinner me nu alleen nog shukran (bedankt) en ma fi faloes (geen geld). Dat laatste kwam te pas toen we op wadi een stel vissers tegenkwamen met handenvol reuzengarnalen die ze ons zomaar wilden geven, we hoefden er niet voor te betalen, ma fi faloes.
Verder sprak eigenlijk iedereen in Oman wel een mondje Engels, dus ik heb ook nooit erg m'n best gedaan om Arabisch te leren. Wel jammer, achteraf.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.