boek-in-doos

bos 2016-02-02 10.28Hij kostte maar liefst €134,75, deze Bosatlas van de Geschiedenis van Nederland, het bonnetje zit er nog (bijna geheel vervaagd) achterin. Het is zo'n boek dat je een keer doorbladert en vervolgens nooit meer inkijkt. Want als je opeens bedenkt: hoe zat het ook weer met dat Valkhof, of die Allerheiligenvloed, dan raadpleeg je Google, dan ben je – ik – al lang weer dat boek vergeten.
Het is een boek-in-doos, daar heb ik er nog een paar van. En deze is toevallig reuze handig als plankafsluiter, zodat links daarvan mijn alsmaar aangroeiende map met gezonde recepten in makkelijke grijptoestand verkeert.
Het schenkt ook wel vreugde, zoals alle mooi uitgegeven boeken vreugde schenken, vanwege hun schoonheid. Ik kan het altijd nog verkopen als ik aan lager wal geraak. Zou er ook iets over lagere wallen in staan?

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op boek-in-doos

  1. Nellian schreef:

    Ja, een boek in een doos.. Ik heb 3 boeken van da Vinci in een doos. Prachtig, maar ze doen me altijd denken aan de ex van mijn zoon, van wie ik het kreeg, dus ik kijk er zelden naar.

  2. Zodra je aan lager wal raakt, wil ik hem graag overnemen 😉 Ik ben verzot op historische atlassen, kan er tijden in ronddwalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *