passie

letterlust 2015-11-25 08.47Een prachtig boek, dit Letterlust. Beschouwingen over elke letter van het alfabet, geschreven door Kees van Kooten, met creatieve illustraties erbij van uitgeknipte, gebeeldhouwde of anderszins geknutselde letters. Zo'n boek waarvan ik denk: waar zal ík eens een boek mee vullen?
Zo kwam ik gister de Passion Planner tegen, een soort van agendagboek waarin je alles wat je doet of wil doen kunt opschrijven, en van tekst en tekeningetjes voorzien, dan gaat de preT-adhd meteen met me op de loop: zélf zo'n boek inrichten! (Lege dagboeken genoeg.) Mooie vakjes ontwerpen! Elke dag iets opschrijven en er een collage bij maken! En van het nieuws, en van de boeken die ik lees, en van álles!
Maar je wilt je passie helemaal niet plannen. Of ik niet, in elk geval. Ik wil alleen maar weten dat hij er is, en dat ik er elk vrij moment mee aan de gang kan gaan. Met mijn passie du jour.
Van dat Letterlust is het zo fijn dat het een eindige reeks is. Dat is ook altijd fijn met dertigdagenprojecten. Of met de #schrijftop2000 natuurlijk!

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, creatief, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op passie

  1. Joke schreef:

    Ha! Afgelopen weekend ontdekte ik het fenomeen faux bonichi, in de context van journals. Dat staat voor nep hobonichi. Dat is een japans fenomeen. Het origineel, de hobonichi techo is een planner met ruitjespapier (grid) met een pagina voor elke dag op speciaal zgn. 'bleedfree' papier, waar je dus lekker met stiften etc. op aan de gang kunt zonder dat het doordrukt.
    De faux bonichi is een journalvorm waarbij je per dag van alles noteert, tekent en plakt. Vaak op ruitjespapier maar ik zie ze ook met gelinieerd papier of gewoon blanco.
    Waarop ik heel enthousiast werd (ja ook al!) en hetzelfde dacht als jij: dat ga ik doen! En dan elke dag opschrijven wat er die dag bijzonder was of juist niet, wat ik aan het lezen ben, aan het luisteren ben etc. en dan illustreren met tekeningen of plaatjes en dan...en dan....

    misschien komt er het nog wel van ook, want het lijkt me echt heel leuk. (en het heeft niet met plannen te maken, maar meer met achteraf vastleggen toch?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *