Oh Vienna

wien 2015-11-24 10.36De kunstgeschiedenisexcursie in 1985 naar Wenen staat in mijn geheugen gegrift als een van de mooiste schoonheidsbelevingen van mijn leven. Het meest overweldigend was de tentoonstelling Traum und Wirklichkeit over de Weense kunststromingen tussen 1870 en 1930, en ook in het Kunsthistorisches heb ik mij vergaapt, vooral aan de kunstnijverheid en de middeleeuwse kunst. Ik wilde álles wel voor mijn verjaardag.
Daarom staat dit boek – een afgeschreven exemplaar van de bibliotheek – al sinds jaar en dag op de plank. Ik heb het ook sinds jaar en dag niet meer ingekeken. Nu blader ik het door, en zie dat er alleen maar schilderijen in staan. Beroemde, dat wel. Maar niets van wat mijn hart zo enorm beroerde destijds; geen gebedsei te zien. Het ruikt al net zo muf als de inhoud. Het mag weg. Ik heb immers het boek van Traum und Wirklichkeit!

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Oh Vienna

 1. Ronny schreef:

  Ultravox, Oh Vienna
  ben al weer te veel met die top2000 bezig 🙂

 2. Ronny schreef:

  1 Aristotelis, Poetica
  2 Sigmund Freud, 1904 The Psychopathology of Everyday Life
  3 A. Einstein, 1912 Relativiteitstheorie

 3. Ronny schreef:

  Het was maar een grapje.
  Vond vooral die van 2 leuk: 'The Psychopathology of Everyday Life'
  Maar je hebt gelijk: maar eens broeien op IMAGINE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *