Zuid-Afrika

brink 2015-10-08 09.47Het volgende boek op de plank is Het Kralenspel van Hesse. Erfenis van paps, en nog niet gelezen. (Weet iemand of het een aanrader is?) Ik dacht eigenlijk dat ik Narziss und Goldmund ook had, maar ik zie het nergens. Dat ik als biepjuf toch nooit een catalogus heb aangelegd! Maar wacht, ik heb wel een aantal keren inventarislijsten gemaakt, voor de verhuizingen. Zijn die niet nog ergens? Ach, wat doet het er ook toe.
Volgende boek.
'n Ogenblik in de Wind van André Brink.
Dat herinner ik me als zeer indrukwekkend. Ik herinner me het landschap, de uitheemse geografische namen, een geschiedenis waar ik maar heel weinig van wist, en hoe een roman die veel indringender bij je brengt dan non-fictie dat ooit zal kunnen. Weer zo'n prednison-baksteen, hoe heette toch dat gebied waar ze doorheen trekken? Hoe zo'n woord naar de bodem van een modderpoel zakt, er blijven wat vage klanken die niet genoeg zijn om het woord in zijn geheel weer scherp te krijgen.
En dan ineens – als bij een afvoerputje dat plotseling onverstopt raakt – slurpt het water weg en is het woord er: Karoo.
Maar ik ben nog steeds niet in Zuid-Afrika geweest.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *