the alchemy of illness

The Alchemy of IllnessThe Alchemy of Illness by Kat Duff
My rating: 4 of 5 stars

Ik werd op het spoor van dit boek gezet door het prachtige blog Myth & Moor. Het gaat over hoe het is om langdurig ziek te zijn. Het is een derdehands exemplaar, er staan strepen in in rood en geel. En nu de mijne erbij, in potlood.
Het is een boek dat - zonder het door mij zo gehate pad op te gaan van Positief Denken en wie kanker krijgt heeft negatief gedacht – verbanden legt tussen geestelijke gesteldheid en ziekte.
Kat Duff vergelijkt de ziekte met de ontvoering van Persephone naar de onderwereld. Een zinvolle reis. Niet vrijwillig, niet zelfgekozen, maar wel betekenisvol. Ziekte is niet zozeer het ontsnappen aan de waarheid, maar een poging om de hele waarheid te belichamen. Het lichaam is niet kapot, als een oude auto, maar het is aan het herinneren, als een moeder. "Your body is the place your memory calls home."
Het staat stikvol mooie, wijze beschouwingen over de diepere zin van ziekzijn. Hoe zieken ook dingen dragen om iets in evenwicht te brengen wat uit balans is in de wereld. "We feed the goddesses of the deep, who need us as much as we need them."
Het is een Heldinne's Reisboek.

View all my reviews

Dit bericht is geplaatst in recensies met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.