niet vrolijk (2)

nardar 2015-09-27 09.27Er zijn narcisme-boeken die de stoornis beschrijven, en uitleggen wat er met de slachtoffers gebeurt, zoals Pesten en Treiteren.
En er zijn verschillende psychologen/psychiaters die zich over het verschijnsel hebben gebogen in een poging het ontstaan ervan te onderzoeken en misschien te verklaren. Zo'n boek is Narcisme: de ontkenning van het ware zelf van Alexander Lowen.
Wat aan dit boek zo boeiend is, is dat het een verband legt tussen de huidige maatschappij en narcisme. "Het is belangrijk dat je niet wordt gevangen in het narcisme van onze tijd, dat persoonlijke vervulling identificeert met succes in de zakenwereld."
Kortom, opnieuw een boek dat geen vreugde schenkt, en toch van belang is. Ik vind het nog altijd verbijsterend dat er zo weinig bekend is over narcisme. Wie eenmaal weet hoe de stoornis zich openbaart, ontwikkelt een "nardar" - een feilloze radar die ogenblikkelijk uitslaat als het gevaar dreigt.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *