lezen

hesse 1 2015-09-01 10.47hesse 2015-09-01 10.47Over Literatuur van Herman Hesse komt weer uit het boekenbezit van paps. Op het etiket staat zijn naam, en de datum: 17 december 2007. Mijn moeder was op 6 december overleden. Daarna werden de stapels boeken op de eettafel waar hij altijd zat te lezen zo hoog dat hij er nauwelijks meer overheen kon kijken. Als ik bij hem at, kon ik net een hoekje voor twee borden vrijmaken, of soms aten we ook gewoon met het bord op schoot.
Ik kan nergens aan zien of hij dit boek gelezen heeft (bij sommige vond ik halverwege nog wel eens een kassabon of een bidprentje). Ik ga dat in elk geval wel doen. Nu beginnen!

de uitgebreide recensie staat hier

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, lezen, literatuur met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *