fascinatie

hildegard 2015-09-29 09.10Het boek van Miek Pot – Hildegards Godin - was mijn eerste kennismaking met Hildegard von Bingen. Wat een interessante vrouw! En zij leefde in de tijd van 'mijn' romaanse kerken, het sloot prachtig aan bij oude fascinaties. Ook de miniaturen die zijn gemaakt naar aanleiding van haar visioenen spreken me aan, het is een wonderlijke, mystieke wereld.
Erg genoten heb ik van een roman over haar leven: Illuminations van Mary Sharratt. Nadat ik die gelezen had, ben ik in Disibodenberg geweest, waar de ruïne van het klooster is, waar zij als jong meisje ingemetseld heeft gezeten. We konden ons aansluiten bij een groep, en het was een wonderlijke ervaring om te lopen waar zij ooit heeft gelopen, en de fundamenten te zien van het uitbouwsel aan de kerk waar zij met nog een vrouw samen zat ingemetseld.
Ook zag ik de schitterende film Vision.
Nadien heb ik de andere boeken aangeschaft, maar nog niet gelezen. Zoals dat gaat met wonderen – ze gaan ook weer voorbij, en er dient zich weer een nieuwe fascinatie aan.CIMG0386

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

3 Reacties op fascinatie

  1. Hella schreef:

    Op de foto het raampje waardoor zij de mis in de kerk kon bijwonen.

  2. Oh, wat interessant. Ik ken Hildegard von Bingen eigenlijk van haar muziek, maar heb al wel een hele tijd Illuminations in huis en ben blij dat jij daar enthousiast over bent. Misschien maar eens op de leeslijst voor volgend jaar zetten.

  3. Hella schreef:

    Het is heel erg de moeite waard. Geeft een levensecht beeld van haar persoon en van de tijd waarin ze leefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *