juweeltjes

plank 2L 2015-08-27 11.09Doordat er al zoveel boeken weggemariekondoot zijn, kon ik de planken opvullen met stapels die elders in huis geparkeerd waren. Het hele Kleine Huis op de vensterbank in de slaapkamer, het was geen gezicht. Vandaar dat de tweede plank van links nu nogmaals aan de beurt komt. Over het Kleine Huis schreef ik jaren geleden al een blogje. En ik herinner me ook hoe verrukkelijk ik die boeken vond toen ik klein was. Tien, of zo. Vooral De Lange Winter was me bijgebleven, hoe ze brandstof maakten door stro in elkaar te draaien, en hoe zeer hun handen daarvan deden. En hoe ze snoep maakten door ahornsiroop in de sneeuw te gieten. Vreugdevonken te over! Naast die serie staat het boek van Carson McCullers, The Heart is a Lonely Hunter. Wie dat nog niet gelezen heeft, moet dat NU doen. Wat een juweel.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie op juweeltjes

  1. Liesbeth schreef:

    Ik las pas een jaar of tien geleden de Kleine Huis serie, omdat een tienjarig nichtje van me er zo door werd gegrepen. En ik vond ze prachtig! Moet er nu, hier in Noorwegen, soms even aan denken. De omstandigheden lijken een beetje op elkaar - de woeste natuur, de kou, de eenzaamheid. Hoe zal het hier in de winter zijn? Kan me nauwelijks voorstellen dat er dan mensen wonen maar het is toch echt zo.
    Dus - een prachtige serie, die Kleine Huisjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *