web

robber bride 2015-05-09 11.37Ik vind mijzelf een groot fan van Margaret Atwood. Ik maakte kennis met haar bij onze Schotse leesgroep, waar we iedere week een boek lazen en bespraken onder leiding van een juffrouw van de universiteit van Aberdeen. Ze schrijft wonderbaarlijk mooi, en zo Canadees ook, ik vind het mooi als boeken in een regio geworteld zijn.
Maar wat blijkt, als ik op wikipedia kijk? Ik heb maar drie boeken van haar gelezen: Cat's Eye, The Robber Bride, en Surfacing. Over dat laatste schreef ik op mijn blog: Indrukwekkend verhaal, vooral door de slurpende invloed van de moerassige locatie. Locatie als personage: zo leerzaam! The Penelopiad staat nog op het lijstje, maar op de een of andere manier hebben al die andere titels me nooit aangesproken.
Ik heb Atwoods verhaal Happy Endings gebruikt in mijn lessen (daarin geeft ze 6 verschillende mogelijke verlopen voor een verhaal: een prachtige les in plot).
Ik heb haar gedicht Girl Without Hands gebruikt voor les 4 van Heldinne's Reis I.
Dus al met al heeft ze me toch haar web ingetrokken en wil ik daar nog wel even blijven.
*Robber Bride terugzet in de kast*

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op web

  1. Bofkont! Jij hebt The Handmaiden's Tale en Alias Grace nog in het verschiet. Dat zijn, naast Cat's Eye, mijn favoriete Atwoods.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *