Petra!

bedouin 2015-05-16 10.05Sommige boeken – er zullen er nog meer volgen – mogen blijven alleen al om waar ze gekocht zijn. In deze wereld waarin moeiteloos eeuwenoude schatten vernield worden, zijn herinneringen aan verre reizen steeds kostbaarder. Het lijkt nu al of we het net op tijd gedaan hebben: Egypte, Sinaï, Jordanië, Petra. Iemand uit ons reisgezelschap had de vorige dag verteld over de van oorsprong Nederlandse vrouw die met een Bedoeïen getrouwd was, en had gewoond IN Petra. Hoe moest dat zijn? Rondlopend in de in de rotsen uitgehouwen kamers met hun wonderschoon getekende muren, konden we het ons wel voorstellen. Maar dat het nog zo kort geleden gewoon was?
aCIMG0526En in een stalletje op het voorplein – zo zagen we pas op de terugweg – stond een kind van Marguerite het boek van zijn moeder te verkopen. We kochten het allemaal, en zaten het de volgende dag in Wadi Rum allemaal te lezen.
Parallelle levens, dat is wat lezen vaak zo wonderlijk maakt.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *