Corelli

Corelli 2015-05-15 09.51Ik zat op Schiphol en de vlucht naar Aberdeen was afgelast. Dat was helemaal niet erg, want je mocht nog gewoon roken bij je koffie, en ik had Captain Corelli bij me. Wat een boek, wat een belevenis. Dat is inmiddels zo'n twintig jaar geleden, maar vergeten doe ik het niet. Wanneer neem je nu zo de tijd voor een boek? Ik lees eigenlijk alleen 's avonds, en kan me niet heugen wanneer ik een boek achter elkaar heb uitgelezen.
Later heb ik de walgelijke film gezien. Het moest verboden worden om zo'n krachtig verhaal – een waar Grieks drama – tot mierzoete Hollywoodbagger om te werken.
Kortom, weer een boek met een herinnering. (Ook gingen we een keer naar Kreta, en werden de beelden ingekleurd met geur en geluid.)
Ik heb nog verschillende andere boeken van de Bernières geprobeerd, en ze boeiden me allemaal niet. Maar Captain Corelli mag blijven. De Held.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *